Yolculuk Günlükleri, Albert Camus'nün İkinci Dünya Savaşı ertesinde, 1946'da Amerika Birleşik Devletleri ve 1949'da Güney Amerika'ya yaptığı gezilerde tuttuğu notları kapsıyor.
Birinci yolculukta Camus, ABD'ye kimi zaman hayran kimi zaman eleştirel gözlerle bakan, Yeni Dünya'yı anlamaya ve değerlendirmeye çalışan bir gazeteci kimliğinde. Bir taraftan da başta Veba olmak üzere gelecekte kaleme alacağı eserleri tasarlıyor.
Güney Amerika'ya gidişindeyse artık resmi makamlarca davet edilmiş dünya çapında bir yazardır. Bu günlüklerde hasta bedeni, daralan soluğuyla, yorgunluk ve sıkıntılarıyla boğuşan, insanlardan uzak durmaya çalışan bir Camus'yle karşılaşıyoruz.
Kitapta sunulan iki defterin ortak ve çok ilginç yönü, Camus'nün iç dünyasını açmaktan öte yazarın ham notlardan, işlenmiş eserlere nasıl geçiş yaptığını görme şansı vermesi. Nesnel dünyanın, bu dünyadan kaynaklanan duygu ve düşüncelerinin edebiyata dönüşümüne tanık olmak, kaçırılmayacak bir fırsat.
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Orijinal Dil: Fransızca
Basım Yeri: Türkiye
Sayfa Sayısı: 114
En / Boy: 12,50 / 19,50 cm
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.