İnsanın anlama yetisinin sınırları nedir? Nedensellik ilkesi zihinde nasıl oluşur? Zihinde izlenimlerden bağımsız olarak du¨şu¨nceler oluşabilir mi? Matematiksel ve olgusal akıl yu¨ru¨tmelerin dışında bir akıl yu¨ru¨tmeden ve bilgiden söz edebilir miyiz? Tanrı’nın varlığı, Tanrı’nın nitelikleri ve ruhun ölu¨msu¨zlu¨ğu¨ insan zihni tarafından bilinebilir şeyler midir? Din kitaplarında öne su¨ru¨len mucizeler ve vahiy gerçek midir yoksa bir kurgu mudur? İntihar ahlaken doğru mudur? Benlik bir kurgu mudur? Eylemlerimizin ve seçimlerimizin temelinde akıl mı yoksa duygu mu yatar? Toplumsal barış ve adalet nasıl sağlanır?
Felsefe tarihinin en önde gelen filozoflarından biri olan David Hume’un on sekizinci yu¨zyılda bu sorulara verdiği yanıtlar bu¨yu¨k sarsıntılara yol açmış, insanın du¨şu¨nsel macerasında geri dönu¨şu¨ olmayan devrimci ve radikal bir açılıma neden olmuştur. Hume’u anlamak, hem felsefe tarihini hem de felsefenin temel sorunlarını ve geleceğini anlamak açısından kaçınılmazdır. Türkiye’de Hume’un kuramları konusunda çalışan en önemli uzmanlardan biri olan Prof. Dr. Örsan K. Öymen, bu kitapta, bir yandan Hume’un temel eserlerinden bölu¨mleri derlemiş, bir yandan da Hume’un Bilgi Felsefesi (Epistemoloji), Ahlak Felsefesi (Etik) ve Din Felsefesi alanındaki tezlerini sadeleştirerek özetlemiş ve yorumlamıştır.
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Basım Yeri: Türkiye
Sayfa Sayısı: 544
En / Boy: 13,50 / 21,00 cm
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Basım Tarihi: Ocak 2020
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.